Opgave voorjaarscompetitie 2024

05 november 2023

Beste Leden,    

Ieder jaar doen er meer spelers (van beginners t/m gevorderden) van verschillende verenigingen mee aan de voorjaarscompetitie. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt! Hier vindt je alles om je op te geven voor de competitie

In het kort
Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen(vrijdagavond 5 speeldagen), tussen begin april en halverwege juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.    Het team dat na de zeven speeldagen(vrijdagavond 5 speeldagen) de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt!    

Competitieaanbod
De competitie bestaat uit een zeer divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor ervaren spelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past! Op de KNLTB website kun je terug vinden  kun je terugvinden welke competitiesoorten we als Ten Woude aanbieden aan onze leden. Link: Competitie_aanbod en regionaal_aanbod

Speeldata
De competitie start begin april en loopt tot en met half juni. Zie KNTLB website:  Speeldagen voor alle speeldata.

Kosten
Helaas is deelname aan de competitie niet gratis omdat we als club kosten(ballen en KNLTB afdracht) maken. Deze bijdragen zijn met ingang voor de voorjaarscompetitie 2024 als volgt:

o   Voor de senior competitie: € 115,- per team.
o   Voor de senior competitie vrijdagavond: € 80,- per team.
o   Voor de 8&9 competitie: € 80,- per team.
o   Voor de junioren (de teams t/m 14j en t/m 17j): €80,- per team

Aan het terugtrekken van een team na inschrijving(eerste week januari), zijn helaas kosten verbonden. Bij terugtrekking vóór publicatie is een boete verschuldigd van € 115,- per team aan de KNLTB. Na publicatie bedraagt de boete € 225,-. Deze kosten moeten door het betreffende team worden betaald.

Doe je ook mee?
Wil je graag meedoen aan de voorjaarscompetitie 2024? Dat kan!  Geef je op d.m.v. het invullen van het online formulier, link: opgave_voorjaarscompetitie_2024
Het opgaveformulier dient voor 31-12-2023 ingevuld te zijn, opgaveformulieren welke later worden ingevuld worden helaas niet meer in behandeling genomen.

Tijdslijnen
Voordat de competitie van start gaat zullen wij de aanvoerders zoals in formulier opgegeven nog voorzien van de volgende informatie:
1.    Team indeling: In welke klasse speel je als team
2.    Baan indeling: Op welke banen speel je tijdens de thuis wedstrijden
3.    Ballen ophaaldag: Het ophalen van de wedstrijdballen en betalen van bijdrage
4.    Bardienst schema: In welke week wordt er verwacht dat je bardienst draait met je team Hieronder kunt u algemene informatie vinden mbt de competitie

Speeldagen: Link
Veel gestelde vragen: Link
Reglementen: Link
Wedstrijdbulletin: 
Wist u datjes: Link

Invallen in ander team:
Als VCL krijg ik veel vragen over wanneer je in mag vallen in een ander team, dit is inderdaad niet triviaal en daarom heeft de KNLTB daar een document voor gemaakt waarin alles wordt uitgelegd. Hopelijk helpt dit jullie, link: Invallen_in_ander_team.

Verkort & Compact Spelen 
Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Klik hier voor meer informatie over Verkort & Compact Spelen. 

Heb je nog vragen m.b.t. de competitie, bel of mail gerust. Dan rest me niets anders dan jullie al veel plezier en succes te wensen in de voorjaarscompetitie.

Met sportieve groet,

Roel Donker, VCL
(email: [email protected])
(mobiel nr.: 06-15852356)

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 631 200

HTV Ten Woude

Binnenweg 3a
8443 DJ Heerenveen

KVK-nummer

40002519