G-tennis

Steeds meer mensen met een verstandelijke handicap ontdekken de G-tennissport. De meeste G-tennissers zijn lid van een ‘gewone’ tennisvereniging of volgen daar tennislessen. In Friesland wordt G-tennis op dit moment beoefend in Heerenveen en Joure. Ten Woude is in 2010 gestart met G-tennis.

Wat is G-tennis?

G-tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke handicap. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop, het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Mensen met een verstandelijke handicap kunnen deelnemen aan aparte tennisactiviteiten. G-tennissers die meedoen aan landelijke toernooien en evenementen worden door middel van periodieke individuele vaardigheidstests (divisioning) ingedeeld, waardoor iedereen op eigen niveau kan presteren. G-tennis is in 2004 als officiële sport toegelaten tot de Special Olympics evenementen. G-tennis is onderdeel van de KNLTB.

Waarom G-tennis?

G-tennis levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, het stimuleert het zelfvertrouwen en draagt bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. G-tennis biedt mensen met een verstandelijke handicap grote kansen. Zij kunnen in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau hun sport beoefenen, hieraan vreugde beleven en met andere sporters hun vaardigheden en vriendschap delen. Ten Woude staat achter de maatschappelijke waarde van G-tennis en de integratie van mensen met een handicap binnen de tennisvereniging.

G-tennislessen Ten Woude

In samenwerking met Sport Fryslân organiseert Ten Woude G-tennislessen in de periode april tot september op de kunstgras tennisbanen van de club en in de periode van oktober tot en met maart in de ballonhal op het tennispark. De lessen worden verzorgd door de G-tennisleraar met assistentie van enkele vrijwilligers om alle deelnemers voldoende aandacht te geven. De lessen vinden plaats op donderdag van 19:00-20:00 uur. De minimum leeftijd om te starten is 12 jaar.   

GTennisGroep.jpg

 

Help je mee?

Tennissers van Ten Woude die een steentje willen bijdragen en als vrijwilliger mee willen helpen bij het G-tennis kunnen contact opnemen bij [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 631 200

HTV Ten Woude

Binnenweg 3a
8443 DJ Heerenveen

KVK-nummer

40002519