Jeugd competitie

Tenniskids

Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode. Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren.

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

World Tour

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit negen speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma is een programma dat specifiek is afgestemd op de ontwikkelingsfases waar kinderen doorheen gaan. Trainers worden specifiek opgeleid om met dit programma om te kunnen gaan.

Beleid jeugdcompetitie

Het bestuur van Ten Woude hanteert een beleid voor de deelname van jeugdleden aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Lees op deze pagina alstublieft belangrijke informatie hierover.

Downloads & links

Meer informatie is ook te vinden op de website van Tennisschool Heerenveen.

Op onderstaande websites is uitgebreide informatie te lezen over de Tenniskids methode, de jeugdcompetities en andere events:

Vragen?

logo

KVK-nummer

40002519