Jeugd competitie

Tenniskids

Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode. Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren.

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Tenniskids competitie

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de Tenniskids (Rood & Oranje) en Groene competitie. Tenniskids bestaat uit verschillende speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar (eind maart 8x en september 5x). Deze Tenniskids competitie is op zondag.
Rood speelt veelal van 9.00-10.15 uur en Oranje van 9.00-11.15 uur.
Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. 

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma is een programma dat specifiek is afgestemd op de ontwikkelingsfases waar kinderen doorheen gaan. Trainers worden specifiek opgeleid om met dit programma om te kunnen gaan.

Beleid jeugdcompetitie

Het bestuur van Ten Woude hanteert een beleid voor de deelname van jeugdleden aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Lees op deze pagina alstublieft belangrijke informatie hierover.

Downloads & links

Op onderstaande websites is uitgebreide informatie te lezen over de Tenniskids methode, de jeugdcompetities en andere events:

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 631 200

HTV Ten Woude

Binnenweg 3a
8443 DJ Heerenveen

KVK-nummer

40002519