Nieuwe leden

Wat leuk dat je lid bent geworden van onze tennisvereniging, welkom!
Om je zo snel mogelijk wegwijs te maken binnen onze vereniging verzoeken we je onderstaande informatie door te lezen.

Digitale ledenpas
Als lid van onze vereniging ontvang je een digitale KNLTB-ledenpas (een fysieke ledenpas wordt sinds 1 januari 2024 niet meer uitgegeven). Deze ledenpas is een identiteitsbewijs voor op de club, bij toernooien of competitie.
Met deze pas kan je daarnaast ook een tennisbaan op ons park reserveren, dit wordt ook wel afhangen genoemd. Je digitale ledenpas is te vinden op de KNLTB ClubApp, die gratis te downloaden is. Je krijgt via de ledenadministratie nadat je lid bent geworden je KNLTB lidnummer waar je mee kan inloggen. De digitale ledenpas staat onder het kopje "meer".

KNLTB ClubApp is onmisbaar als lid van HTV Ten Woude
Naast de digitale ledenpas vind je in deze ClubApp al het nieuws van HTV Ten Woude, baan reserveren, de club agenda, competitie tegenstanders/uitslagen, diensten, ledenlijst, sponsoren en kan je speelmaatjes vinden...

Baan reserveren om "vrij" te kunnen tennissen
Bij HTV Ten Woude kan je dus zeer eenvoudig en snel een tennisbaan digitaal afhangen via KNLTB Club App "Baan reserveren". Zo ben je zeker van een baan. Een baan reserveren kan vanaf 3 dagen voordat je de tennisbaan wil reserveren. Ons tennispark is open van maandag t/m zondag van 8.00-23.00 uur.

Hoe werkt het baan reserveren?
Wanneer je op je telefoon de KNLTB ClubApp gedownload hebt, en ingelogd bent, kan je digitaal afhangen. Druk op "spelen" en links boven "baan reserveren". Je krijgt inzicht in het aantal (beschikbare) tennisbanen en kun je andere spelers toevoegen om mee of tegen te spelen. Selecteer jouw favoriete baan (groen plusje) en spelen maar!
Je krijgt op je mail (die je hebt doorgegeven bij de ledenadministratie) de bevestiging van jouw reservering van de baan.

Filmpje: reserveren via de mobiel met de ClubApp

Banen slepen
Zowel de gravel- als matchclay tennisbanen (baan 1 t/m 8) dienen na afloop gesleept te worden. Het sleepnet vind je achterin of naast de velden. Op het hek van de velden vind je een afbeelding hoe het slepen in zijn werk gaat. 

Verlichting
Om 's avonds met goed zicht te blijven tennissen, is verlichting nodig. De verlichting op het park is te bedienen met een tablet links in het halletje, naast het afhangbord in het clubhuis. Op het tablet kan per baan geregeld worden welke lampen aan en uit dienen te zijn. Selecteer de verlichtingsknop van jullie baan om deze aan te zetten. Gebruik zoveel mogelijk de banen waar al mensen staan te spelen met verlichting. Gebruikt niemand na jullie de baan? Zet de lampen van jullie baan op dezelfde wijze weer uit. 

Tennistrainingen bij Tennisschool Vink Top Tennis
Voor zowel beginners als gevorderden (jeugd en volwassenen) biedt HTV Ten Woude de mogelijkheid om tennistrainingen te volgen. Dat kan één of meerdere trainingen per week. Hiervoor hebben wij een samenwerking met Tennisschool Vink Top Tennis. Klik hier voor meer informatie over tennistrainingen

Vink Top Tennis – Top tennis in Heerenveen

PS: Wanneer je trainingen volgt, betaal je de trainingsgelden aan Tennisschool Vink Top Tennis en het lidmaatschap/contributie aan de vereniging.

Competitie volwassenen 17+
De KNLTB heeft in het voorjaar en najaar een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. Ben je geïnteresseerd in het spelen van competitie en zou je info willen? Neem dan contact op met Roel Donker (VCL)
Email: [email protected]
Mobiel nr.: 06-15852356

Competitie jeugd
Voor kinderen organiseert de KNLTB in het voorjaar (8x) en in het najaar (5x) competities voor alle leeftijden en niveau's. Bij Ten Woude hanteren we het beleid dat zo gauw je een paar trainingen hebt gehad je al wordt opgegeven voor de competitie. Dit is in iedergeval voor basisschool kinderen verplicht en we raden het sterk aan voor middelbare schooljeugd. Het spelen van wedstrijden in teamverband maakt tennis ontzettend leuk & leerzaam! 
Wil je meer info over jeugdcompetitie, neem dan contact op met Pieter Vink (Eigenaar Vink Top Tennis).
E-mail: [email protected]
Mobiel nr: 06-15642755

Activiteiten
Alle activiteiten, toernooien en evenementen voor jong & oud staan in de Club agenda voor op onze Ten Woude website en ClubApp.

Tossen 17+ & Onderlinge competitie 17+
Lijkt het je leuk om toch wat meer tennissers te leren kennen of wil je graag 'tennisuren' maken? Dan zijn de Toss en onze onderlinge competities daar een ideale gelegenheid voor. Bij de Toss op vrijdagavond vanaf 19.30 uur (De hele zomer van juni t/m september) zijn leden (17+) met alle speelsterktes welkom en voor nieuwe leden is de Toss een gezellige manier om in contact te komen met andere enthousiaste tennissers. 

De onderlinge competitie is van november t/m maart op vrijdagavond en zondagochtend voor alle 17+ leden. Je speelt in verschillende samenstellingen op momenten waarvoor je je van tevoren hebt ingeschreven. Opgave is begin oktober bij Mirjam van Egmond (vrijdagavond) & Rolf Warnaar (zondagochtend).

Vrijwilligerstaken en vrijwilligerspunten
Om een fijne tennisvereniging te kunnen zijn waar de banen goed bespeelbaar zijn, waar regelmatig de kantine voorzien is van een barmedewerker en er voor alle doelgroepen gezellige activiteiten worden georganiseerd is het nodig dat alle leden of ouders van jeugdleden minimaal 2 vrijwilligerspunten moeten halen.
Dit betekent dat iedereen minimaal 2x per jaar een vrijwilligersdienst van 2 á 3 uur doet. Je kunt voor deze vrijwilligersdiensten (bardienst/onderhoud/organisatie activiteit/sponsoren werven/sponsor actie) in de ClubApp / diensten inschrijven.
Je ontvangt dan automatisch een bevestiging in je mail (die bekend is bij de ledenadministratie) en een vrijwilligerspunt.

Updates en ontwikkelingen
Een paar keer per jaar wordt er vanuit het bestuur een nieuwsbrief verstuurd naar alle leden. In de nieuwsbrief zijn onder andere updates en ontwikkelingen over de vereniging terug te lezen. Naast de nieuwsbrief worden er gedurende het jaar ook mailingen verstuurd om leden bij te praten. Op de website en via de KNLTB ClubApp (zie info op de website onder kopje "over HTV Ten Woude") zijn ook alle nieuwsberichten terug te lezen. 

Opzeggen lidmaatschap
Wij hopen natuurlijk dat je vele jaren met plezier lid blijft van onze vereniging. Wil je toch opzeggen? Mail dit dan vóór 1 december van het lopende jaar naar [email protected]  
Je lidmaatschap wordt zonder opzegging automatisch gecontinueerd.

Vragen
Wanneer je nog vragen hebt, laat dit dan weten via [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 631 200

HTV Ten Woude

Binnenweg 3a
8443 DJ Heerenveen

KVK-nummer

40002519