FibreMax - World's strongest cable

Het verhaal van FibreMax begint in 2004, met de oprichting van SmartRigging.

De oprichter van FibreMax Rinze Jan van der Schuit heeft een grote passie voor zeilen. Hij heeft niet alleen meerdere internationale wedstrijden gewonnen, maar het staat ook aan de basis van zijn uitvinding. De unieke kunststof verstaging die gemaakt wordt in Joure is zijn geesteskind.

Na groot succes in de zeiljachtmarkt heeft hij FibreMax opgericht om met dezelfde kabels ook de industriƫle markt te veroveren. Sinds 2008 levert het bedrijf ook kunststof kabels aan grote namen in de industriƫle markt, zoals NASA, Liebherr en Huisman Equipment.

De komende jaren focust het bedrijf zich vooral op de markt van hernieuwbare energie. De drijvende windmolen markt vraagt om oplossingen die dit Friese bedrijf als enige ter wereld kan leveren. Met de duizenden zonnepanelen op hun pand produceren ze ook nog eens 9 keer meer energie dan ze verbruiken, kortom een ontzettend groen bedrijf. Als kers op de taart zijn ze ook nog eens genomineerd als Friese Onderneming van het Jaar 2021. 

De oorsprong van het bedrijf ligt in Heerenveen, de familie woont in Oranjewoud en is lid van H.T.V. Ten Woude. Daarom sponsoren zij met trots deze mooie club!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 513 631 200

HTV Ten Woude

Binnenweg 3a
8443 DJ Heerenveen

KVK-nummer

40002519